Profesoret

Profesoret

Karriera dhe punësimi, këshillat e një kryebashkiaku

Fabrizio Baldassarre sapo është zgjedhur kryetari i bashkisë në Santeramo të Rajonit të Puglia-s. Profesori i Fakultetit të Ekonomisë në UKZKM është njëkohësisht edhe ekspert në përzgjedhjen dhe vlerësimin e burime njerëzore, prandaj i kërkuam disa këshilla për studentët që synojnë të pozicionohen në tregun e punës.

Lexo më shumë

Prof. MARIA GRAZIA ECCHELI I PREZANTOHET STUDENTËVE

U njoha me Tiranën nëpërmjet temave kërkimore të studenteve të mija shqiptare; më intrigonte tek ky qytet një farë qëndrimi pezull midis lindjes e perëndimit, dhe pranova me kënaqësi ftesën e Dekanit të Fakultetit të Arkitekturës së Firences për të bashkëpunuar për Programin e Studimit në Arkitekturë në Univ.Katolik “Zoja e Këshillit të Mirë”.

Lexo më shumë

Ulisse Tramonti- Arkitektura UKZKM sjell docentët më të njohur italianë

Programi i Studimit në Arkitekturë është pika e fortë e Fakultetit të Shkencave të Aplikuara në Universitetin Katolik “Zoja e Këshillit të Mirë”.
Ata që bëjnë ndryshimin janë profesorët më të mirë të Arkitekturës, të cilët vijnë prej Universitetit të Firences, i themeluar në fillim të viteve 1300.
Prof. Ulisse Tramonti është njëri prej këtyre emrave të njohur të botës akademike

Lexo më shumë

ROBERTO BOLOGNA

“Jam shumë kërkues, por edhe jap shumë!” Kështu e përkufizon veten në aspektin profesional, profesori Roberto Bologna. I sapoardhur pranë Programit të Arkitekturës në Universitetin Katolik “Zoja e Këshillit të Mirë”, Prof. Bolonga është një emër i rëndësishëm në fushën kërkimore në Teknologjinë për Arkitekturën në Itali.

Lexo më shumë

ERNESTO ALICICCO, PROFESORI ME DUAR TE ARTA

Profesor Ernesto Alicicco!
Ky është emri që të përmendin të gjithë në Universitetin Katolik “Zoja e Këshillit të Mirë”, kur kërkon të njohësh më tepër rreth fizioterapisë.
Natyrisht, në fillim mendon se do të takosh një mjek me shumë eksperiencë, por kur e takon nga afër profesor Alicicco, të hapet një botë krejt e re, e panjohur.

Lexo më shumë

Stafi Akademik

Stafi akademik pranë Universitetit Katolik “Zoja e Këshillit të Mirë” përbëhet nga profesorë shqiptarë dhe italianë. Profesorët italianë janë pjesë e stafit akademik të Universiteteve italiane partnere me të cilët Universiteti bashkëpunon dhe ka firmosur marrëveshjet për lëshimin e diplomave të përbashkëta dhe të dyfishta. Profesorët e Univiversiteti Katolik “Zoja e Këshillit të Mirë” nxisin dhe promovojnë përhapjen e njohurive dhe garantojnë profesionalizëm dhe cilësi në mësimdhënie.

Pranë Universitetit Katolik "Zoja e Këshillit të Mirë" është ngritur Observatori i Sistemeve Shëndetësore të Ballkanit (OSSHB), si seksion i Qendrës Ndërkombëtare të Kërkimeve dhe Studimeve (QNKS). Observatori ka për objekt të punës së tij analizën, studimin, kërkimin dhe formimin në fushën e menaxhimit dhe të organizimit të shërbimeve shëndetësore, në mënyrë të veçantë, të sistemeve të financimit. Aktivitetet e Observatorit bashkërendohen dhe përcaktohen nga Komiteti Shkencor i përbërë nga tre anëtarë.