News Arkitektura

News Arkitektura

Mes djepit të kulturës. Studentët e arkitekturës ZKM në Shkodër

Qyteti i Shkodrës është njohur gjithnjë si djep i dijes dhe kulturës. Për këtë arsye një grup studentësh të Fakultetit të Arkitekturës zgjodhën të vizitojnë pikat historike dhe kulturore më interesante të kryeqendrës së veriut.
Të udhëhequr nga Prof. Mario Bevilacqua dhe Kamela Guza, ata vizituan “tempullin e kulturës shkodrane” - Teatrin “Migjeni” dhe me pas Muzeun e Fotografisë “Marubi”

Më shumë

Studentët e Arkitekturës, praktikë në kalatë e Shkodrës dhe Lezhës

Muaji prill zgjoi interesin kundrejt historisë së Shqipërisë tek studentët e Programit të Arkitekturës nëpërmjet praktikave e seminarëve jashtë sallave të leksioneve.
Një grup studentësh të Vitit të Parë - të shoqëruar nga docentët Ferruccio Canali e Virgilio Galati - realizuan një vizitë në kalanë e Shkodrës dhe atë të Lezhës, si edhe në Muzeun e Fotografisë “Marubi”

Më shumë

ROBERTO BOLOGNA

“Jam shumë kërkues, por edhe jap shumë!” Kështu e përkufizon veten në aspektin profesional, profesori Roberto Bologna. I sapoardhur pranë Programit të Arkitekturës në Universitetin Katolik “Zoja e Këshillit të Mirë”, Prof. Bolonga është një emër i rëndësishëm në fushën kërkimore në Teknologjinë për Arkitekturën në Itali.

Më shumë

Describing Architecture

"Describing Architecture", titullohet takimi që bashkoi studentët e Programit të Arkitekturës të Universiteti Katolik “Zoja e Këshillit të Mirë” dhe ata të Universitetit Katolik CEU San Pablo të Madridit.

Më shumë

TE JESH QYTET SOT

Universiteti Katolik “Zoja e Këshillit të Mirë” organizoi konferencën e titulluar: “Të jesh qytet sot”.
I ftuar për të folur rreth planit urbanistik të kryeqytetit “TR030”, kryetari i Bashkisë së Tiranës Erion Veliaj vlerësoi iniciativën e universitetit: “UNIKZKM bën ndryshimin e kulturës, ashtu si Bashkia e Tiranës bën ndryshimin e infrastrukturës”.

Më shumë

Saverio Mecca, Drejtor i Departamentit të Arkitekturës në Firence

Në konferencën e organizuar nga Universiteti Katolik “Zoja e Këshillit të Mirë” të titulluar “Të jesh qytet sot” do të marrin pjesë personalitete të shumtë të fushës së arkitekturës.
Njëri prej tyre është Prof. Saverio Mecca, Drejtor i Departamentit të Arkitekturës (DIDA) në Universitin e Firences, në Itali.

Më shumë

Njihuni me Boerin- Projektuesin e TR030

Në 17 Mars 2017, Universiteti Katolik “Zoja e Këshilli të mirë” organizon konferencën “Të jesh qytet sot”.
Ndër të ftuarit e këtij aktiviteti janë edhe Prof. Stefano Boeri, arkitekti italian që ka zhvilluar planin rregullues të kryeqytetit të Shqipërisë TR030 dhe Kryetari i Bashkisë së Tiranës Z. Erion Veliaj.

Më shumë