Evente/lajme

News Arkitektura

Arkitekturë Përse ta zgjedhësh?

Programi i studimeve në Arkitekturë është një plan universitar që vjen në kuadër të nismave të cilat bashkojnë hapësirën europiane me shtetet që e kufizojnë dhe që finalizohet me lëshimin e diplomave të njëjta me sistemet arsimore europiane.

Lexo më shumë

CONVIVIUM

“Marrëdhënien profesor - student e mendoja pak të vështirë dhe të largët, por në përfundim të vitit të parë e them me bindje se në UKZKM ndodh e kundërta.

Lexo më shumë

Tirana nga lart, sipas Patrick Geddes

Duhet mjeshtëri për të vështruar një qytet! Më 22 qershor në një Leksion të Hapur, urbanisti i njohur Gabriele Corsani do të interpretojë Tiranën të vështruar nga lart, sipas stilit të skocezit Patrick Geddes. 

Lexo më shumë

VIZIONI I STUDENTËVE MBI ARTIN DHE KULTURËN

Për studentët është një mundësi e rrallë të ndjekin nga afër restaurimin e Teatrit të Operas dhe Baletit.

Kursi i Teknologjisë së Arkitekturës i Prof. Roberto Bologna-s u njoh përmes projektuesit të TOB se çfarë do të thotë “Restaurim” i një objekti sensibël për shoqërinë shqiptare.

Lexo më shumë

Jeta e re e mermerit

Prof. Claudio Larcher, ambasador i Ministrisë së Punëve të Jashtme të Italisë për edicionin e dytë të Italian Design Day, i ftuar në Universitetin Katolik “Zoja e Këshillit të Mirë" tregoi mbi risitë në përpunimin dhe përdorimin e mermerit në fushën e design-it. 

Lexo më shumë