Evente/lajme

News Ekonomia

Një ditë në bankë

Më 16 nëntor 2018, studentët e vitit të tretë të degës Ekonomi Ndërmarrjeje vizituan Bankën Intesa Sanpaolo (Rruga e Barrikadave), organizuar në bashkëpunim me Confindustria Albania, si pjesë e Ditës Botërore të Biznesit të Vogël dhe të Mesëm – PMI Day (Iniciativë ndërkombëtare për të njohur të rinjtë nga afër botën e biznesit).

Lexo më shumë

Ekonomia Ekspertë të kompletuar

UKZKM ishte një ndihmesë e madhe për t’u formuar profesionalisht dhe për të vazhduar studimet e mëtejshme. Falë përgatitjes në Universitetin Katolik ZKM ndoqa një prej kurseve më të vështirë në Ekonomi dhe Financë në Itali, pranë Universitetit LUISS - Guido Carli."

Lexo më shumë

Ekonomi Përse ta zgjedhësh?

Ekonomia është shtylla kryesore e shoqërisë ku bëjmë pjesë. Çdo ditë dëgjoj diskutime mbi pagat, çmimet, taksat etj. Për t’i kuptuar më mirë këto tema kërkohen njohuri ekonomike multidisiplinore, të cilat t’i jep Fakulteti i Ekonomisë, UKZKM.

Lexo më shumë

PROSPECTUS de economia

Jap mësim në disiplinat menaxheriale në Universitetin Katolik ZKM, që prej vitit 2005 dhe ndihem krenar kur tregoj se pas diplomimit, studentët e mi kanë gjetur lehtësisht punë në Shqipëri apo jashtë vendit.

Lexo më shumë

Punësimi informal

Punësimi i padeklaruar është një fenomen i përhapur në çdo vend të botës dhe shfaqet në forma të ndryshme. Shqipëria ka një përhapje mjaft të gjerë të punësimit informal.

Ky fenomen shqetësues për shoqërinë shqiptare do të analizohet dhe diskutohet në seminarin me titull: “Punësimi informal në tregun e punës në Shqipëri. Përmasat dhe pasojat”.

Lexo më shumë