Evente/lajme

Përfundoi më 17 korrik 2017, edicioni i parë i Doktoratës në “Shëndet publik, diagnozë molekulare e sëmundjeve infektive dhe farmakovigjilancë” të Universitetit Katolik “Zoja e Këshillit të Mirë”.
Në prani të Zv/Rektorit të Universitetit Katolik ZKM, Prof. Tritan Shehu, në cilësinë e kryetarit të komisionit dhe të anëtarëve të tjerë, studentët e parë diskutuan temat e tyre të doktoratës:

  • Marsida Krasniqi – “Trasmissione del virus della Febbre Emorragica Crimea-Congo (CCHFV) in Albania”;
  • Eftjola Pojani - “Valutazione dell’efficaccia dei vaccini utilizzati in Albania mediante studio della risposta immunitaria in soggetti vaccinati con vaccini combinati (MMR) o singoli (Epatite B)”;
  • Pranvera Dragusha – “Epidemiologia e caratteristiche molecolari del Virus dell’Epatite C (HCV) in Albania;
  • Irsida Mehmeti – “Effetti indesiderati in seguito a vaccinazione nei bambini Albanesi”;
  • Silvi Bozo – “Politiche e pratiche sull’uso degli antibiotici nel sistema sanitario Albanese”;
  • Lorenc Konomi – “Eziologia e caratteristiche delle infezioni severe respiratorie in pazienti ospedalizzati in Albania”.
  • Genta Nallbani-"Prevalenza e distribuzione  dei genotipi di HPV nelle donne Albanesi di 18-24 anni di età"

Programi i doktoratës u zhvillua në bashkëpunim me Universitetin e Studimeve të Milanos dhe Institutin e Shëndetit Publik “Hulo Hajdëri”. Proçesi mësimor dhe kërkimor u zhvillua në gjuhën shqipe dhe italiane.