Flasin per ne

Një vaksinë e re ka rezultuar me rritje të imunitetit tek majmunët ndaj virusit SIV, virus që shkakton tek ato AIDS-in dhe që lidhet me virusin HIV tek qëniet njerëzore.   

Këto janë rezultatet e gjashtë viteve eksperimente të kryera në Göttingen të Gjermanisë, nga Instituti i Kërkimeve Leibniz, në bashkëpunim me Universitetin e Milanos dhe Unversitetin Katolik “Zoja e Këshillit të Mirë”.

Mbi këtë kërkim të rëndësishëm shkencor, ku ka marrë pjesë Dekani i Fakultetit të Farmacisë UKZKM, Carlo De Giuli Morghen ka shkuar edhe revista prestigjoze shkencore Journal of Virology e Shoqatës Amerikane të Mikrobiologjisë.

 

Ju ftojmë të lexoni artikujt :

http://jvi.asm.org/content/91/23/e01120-17.abstract

http://www.unimi.it/lastatalenews/hiv-aperta-strada-nuova-strategia-vaccinale