News Farmacia

News Farmacia

Kërkimet i hapin rrugë një vaksine kundër HIV/AIDS

Një vaksinë e re ka rezultuar me rritje të imunitetit tek majmunët ndaj virusit SIV, virus i cili shkakton tek keta kafshë AIDS-in dhe që lidhet me virusin HIV tek qëniet njerëzore.   

Këto janë rezultatet e gjashtë viteve eksperimente të kryera në Göttingen të Gjermanisë, nga Instituti i Kërkimeve Leibniz, në bashkëpunim me Universitetin e Milanos dhe Unversitetin Katolik “Zoja e Këshillit të Mirë”.

Lexo më shumë

Diplomime në UKZKM

Muaji korrik u shënoi përfundimin e studimeve për një pjesë të mirë të studentëve të Universitetit Katolik “Zoja e Këshillit të Mirë”. Sezoni veror karakterizohet me ceremonitë e diplomimit në Fakultetet e UKZKM-së.

Lexo më shumë

Doktoraturat e para në UKZKM

Përfundoi më 17 korrik 2017, edicioni i parë i Doktoratës në “Shëndet publik, diagnozë molekulare e sëmundjeve infektive dhe farmakovigjilancë” të Universitetit Katolik “Zoja e Këshillit të Mirë”.

Lexo më shumë