News Farmacia

News Farmacia

Cikli i Dytë i Seminarëve Ndërdisiplinorë UKZKM: “Roli i teknologjise kompjuterike në projektimin racional të barnave të reja”

Universiteti Katolik “Zoja e Këshillit të Mirë” organizon më 21 nëntor 2018, ora 16.30, seminarin e titulluar: “Roli i teknologjisë kompjuterike në projektimin racional të barnave të reja”.

Do të referojë Prof. Orazio Nicolotti, kërkues shkencor pranë Universitetit të Studimeve të Barit, Aldo Moro, Departamenti i Farmacisë – Shkencat e Barnave.

Lexo më shumë

Farmaci Përse ta zgjedhësh?

Programi i studimeve Master Shkencor në Farmaci mundëson një përgatitje shkencore të avancuar në fushën mjekësore, që ka për qëllim të formojë një figurë profesionale të ekspertit të barnave.

Lexo më shumë

Farmacia/ Një profesion shumë dimensional

Benardina Ndreshkjana është një ndër studentët e diplomuar për të cilët UKZKM është krenar. Ajo nisi studimet në vitin 2008 dhe u diplomua në vitin 2014 në Farmaci. Vitin e fundit u transferua në Milano, ku përgatiti temën eksperimentale në Spitalin Kardiologjik “Monzino”.

Lexo më shumë

Malvina Hoxha dhe pasioni për kërkimin shkencor

Universiteti Katolik “Zoja e Këshillit të Mirë” të garanton një të ardhme si protagonist. Malvina Hoxha, sot lektore në UKZKM, u diplomua në Fakultetin e Farmacisë, për të vijuar doktoratën në Universitetin e Milanos për Farmakologji, Departamenti i Shkencave Farmakologjike dhe Biomolekulare.

Lexo më shumë

Farmakoterapia për autizmin

Universiteti Katolik “Zoja e Këshillit të Mirë” organizon ditën e mërkurë, 07 shkurt 2018, ora 16.00, seminarin e titulluar: Objektiva të rinj dhe molekula të reja për farmakoterapinë e çrregullimeve të lidhura me autizmin”.

Lexo më shumë

Cikli i seminarëve ndërdisiplinorë: Risitë në trajtimin e aterosklerozës

Universiteti Katolik “Zoja e Këshillit të Mirë” organizon ditën e hënë, 22 janar 2018, ora 16.00, seminarin e titulluar: “Risitë në trajtimin e aterosklerozës”.

Aktiviteti është nismë e Departamentit për Vlerësimin Kimik –Toksikologjik dhe Farmakologjik të Barnave të Fakultetit të Farmacisë dhe të Departamentit të Shkencave Kirurgjikale të Fakultetit të Mjekësisë, UKZKM.

Lexo më shumë