Evente/Lajme


Firma dell'Accordo tra l'Università Cattolica "Nostra Signora del Buon Consiglio" e la Società Alighieri, per la certificazione della lingua italiana PLIDA

Il 1° febbraio 2024 è stato firmato l'Accordo tra l'Università Cattolica "Nostra Signora del Buon Consiglio" e la Società Dante Alighieri, per la certificazione della lingua italiana PLIDA. L'Accordo è stato firmato dal Magnifico Rettore, Prof. Leonardo Palombi e il Vice-Segretario Generale della Società Dante Alighieri, Dott. Andrea Vincenzoni. Da subito l'UCNSBC è attivo come Centro d'esame autorizzato della Società Dante Alighieri. Lexo më shumë: firma dell'accordo tra l'università cattolica "nos...

Seminar: “Alessandro Manzoni dhe I PROMESSI SPOSI (Të Fejuarit) në Shqipëri”

Seminari: “Alessandro Manzoni dhe I PROMESSI SPOSI (Të Fejuarit) në Shqipëri”, i zhvilluar më 19 tetor 2023, është ndjekur nga më shumë se 350 pjesëmarrës të pranishëm dhe në distancë. Lexo më shumë: seminar: “alessandro manzoni dhe i promessi sposi ...

Seminar: “Alessandro Manzoni e I PROMESSI SPOSI in Albania”

Do të zhvillohet më 19 tetor 2023 ora 15.00-17.00 Seminari me temë: “Alessandro Manzoni e I PROMESSI SPOSI in Albania”, organizuar nga Qendra Universitare e Gjuhëve e Universitetit Katolik “Zoja e Këshillit të Mirë” në bashkëpunim me Institutin Italian të Kulturës, Tiranë. Lexo më shumë: seminar: “alessandro manzoni e i promessi sposi in...

SEMINAR: “Qëndrueshmëria gjuhësore në një kontekst ndërkombëtar”

Më 1 qershor 2023 është zhvilluar Seminari me temë “Qëndrueshmëria gjuhësore në një kontekst ndërkombëtar” organizuar nga Qendra Universitare e Gjuhëve “Zoja e Këshillit të Mirë” në bashkëpunim me Universitetin Katolik Sacro Cuore të Milanos dhe Osservatorio di terminologie e politiche lingusitiche. Lexo më shumë: seminar: “qëndrueshmëria gjuhësore në një kontekst...

Seminar: “La sostenibilità linguistica in un contesto internazionale”

Do të zhvillohet më 1 qershor 2023 ora 15.00-17.00 Seminari me temë “La sostenibilità linguistica in un contesto internazionale” organizuar nga Qendra Universitare e Gjuhëve “Zoja e Këshillit të Mirë” në bashkëpunim me Universitetin Katolik Sacro Cuore të Milanos dhe Osservatorio di terminologie e politiche lingusitiche i të njëjtit Universitet. Lexo më shumë: seminar: “la sostenibilità linguistica in un conte...