×

PAQJA NUK ËSHTË ARTIFICIALE

Data
Fillon në
Mbaron në
Adresa
Unizkm

PAQJA NUK ËSHTË ARTIFICIALE. Papa Françesku flet për marrëdhënien ndërmjet paqes dhe inteligjencës artificiale


Tema e paqes është gjithmonë aktuale dhe nuk nënkupton vetëm mungesën e luftës. Paqja është rezistenca ndaj të keqes, përkushtimi ndaj drejtësisë, kërkimi i së mirës së përbashkët. Paqja nënkupton gjithashtu kuptimin e limiteve të njëri-tjetrit, kulturën e dialogut, meditimin dhe bukurinë. Duke vazhduar një traditë të pezulluar për shkak të pandemisë Covid-19, të martën më datë 19 mars në orën 14:30, Fondacioni propozon një konferencë të thelluar mbi Mesazhin për Ditën e Paqes 2024, me bashkëpunimin e CESPIC (Qendra Europiane e Shkencës për Paqe, Integrim dhe Bashkëpunim) dhe Grupit universitar CREI (Kultura
dhe Burimet për Ekologjinë Integrale).


Na ndiqni