×

Le conseguenze dei Cambiamenti Climatici sui Mari e sulla Salute Umana

Data
Fillon në
Mbaron në
Adresa
Unizkm

Në datën 23 Maj 2024, në Aula Magna në Universitetin Katolik “Zoja e Këshillit të Mirë do të mbahet konferenca shkencore me temë “Le conseguenze dei Cambiamenti Climatici sui Mari e sulla Salute Umana”.


Në datën 23 Maj 2024, në Aula Magna  Universitetin Katolik “Zoja e Këshillit të Mirë do të mbahet konferenca shkencore me temë “Le conseguenze dei Cambiamenti Climatici sui Mari e sulla Salute Umana”.

Kjo konferencë organizohet nga Fondacioni “Zoja e Këshillit të Mirë” dhe Universiteti Katolik ZKM në kuadrin e Enciklikës “Laudato Si” të Papa Françeskut.

Ajo do të bashkojë për herë të parë në Shqipëri ekspertë të nivelit të lartë evropian, të cilët do të japin një pasqyrë shumëplanëshe të situatës të pasojave të ndryshimeve klimatike në mjedisin detar dhe influencën e tyre në shëndetin e njeriut, shoqëruar me informacione dhe ilustrime të dobishme dhe interesante.

Konferenca organizohet në bashkëpunim me:

  • Consorzio Nazionale Interuniversitario di Scienze del Mare (CoNISMa)
  • Università degli Studi di Roma Tor Vergata
  • Società Italiana di Biologia Marina (S.I.B.M.)
  • Istituto Dermopatico dell’Immacolata, Roma
  • IDI Farmaceutici, Pomezia

Na ndiqni