×

Inequality and Poverty: perspectives and reflections post Covid

CESPIC organizoi tryezën e rrumbullakët “Inequality and Poverty: perspectives and reflections post Covid" më 10 Maj 2021


CESPIC organizoi tryezën e rrumbullakët “Inequality and Poverty: perspectives and reflections post Covid" më 10 Maj 2021 
------------------ 
CESPIC organizoi tryezën e rrumbullakët “Inequality and Poverty: perspectives and reflections post Covid” më 10 maj 2021, në google meet. Tema kryesore e takimit ishte trajtimi i çështjeve të pabarazisë dhe varfërisë së bashku me një sërë këndvështrimesh në ekonomi të ndryshme. 

Tryeza u hap me përshëndetjet e: 

Atë Jerome Ndo Mih, President i Fondacionit “Zoja e Këshillit të Mirë” 
Prof. Bruno Giardina, Rektor i Universitetit Katolik "Zoja e Këshillit të Mirë" 
Prof. Vittorio Teotonico, Dekan i Fakultetit të Shkencave Ekonomike, Politike dhe Sociale, i Universitetit Katolik "Zoja e Këshillit të Mirë" 

Relatorët: 
Prof. Vitorocco Peragine, Drejtor i Departamentit të Ekonomisë dhe Financave, Universiteti i Barit "Aldo Moro" 
Pabarazia e mundësive në ekonomitë në tranzicion 
Prof. Dorothée Boccanfuso, 
Universiteti Politeknik “Mohammed VI” 

Ndikimi i Covidit në ekonomi tek fëmijët: disa prova empirike Eventin mund ta ndiqni edhe në kanalin tonë në YouTube, nëse jeni të interesuar, ju lutemi klikoni linkum e mëposhtme:

https://www.youtube.com/watch?v=apVrql8KkDg&list=PLI8Y9uKhF2OUKNG29Hjt1lrxwjdJWap
ZR&index=1


Na ndiqni