News

Të luftojmë sëbashku për paqen, duke vrapuar të djelën e 21 Tetorit 2018 tek Liqeni Artificial në Tiranë. Fighting for Peace është një nisëm e Qendrës Europiane të Shkencës për Paqe, Integrim dhe Bashkëpunim (CESPIC), stukturë e Universitetit Katolik ZKM. Kjo veprimtari synon përhapjen e kulturës mbi paqen. Janë të ftuar të marrin pjesë studentë, docentë, stafi universitar ZKM, si edhe qytetarët e Tiranës me objektiv për të dhënë mesazhe paqeje, shprese dhe integrimi. Itinerari i vrapimit që nis në orën 09.00, shtrihet përgjatë 9 km të Pedonales së Liqenit Artificial. 
150 të regjistruarëve të parë do të marrin pjesë në garë, do t’u dhurohet një T-shirt e konceptuar enkas për këtë ativitet.