Nisma e organizuar nga Agjencia ICE, seksioni i Ambasadës Italiane për promovimin e shkëmbimeve tregtare në bashkëpunim me Ambasadën Italiane në Tiranë dhe Institutin Italian të Kulturës, si dhe me Shoqatën Shqiptare të Shkencës së të Ushqyerit (ASNS) dhe Confimi Industrie Albania, synoi një lectio magistralis fokusuar në ushqimin dhe dietën mesdhetare, përfitimet shëndetësore të lidhura me të, dedikuar studentëve të universitetit, shkollave hoteleri-turizëm, insitituteve kulinare si publike ashtu dhe private e të gjithë operatorëve të interesuar.
Lectio Magistralis u mbajt nga doktoresha dhe lektore Angela Andreoli, Universiteti Katolik “Zoja e Këshillit të Mirë”; Universiteti - Tor Vergata i Roma si edhe Presidente e Shoqatës Shqiptare të Shkencave të Ushqyerjes (ASNS)
Përshëndetjet e hapjes u mbajtën nga:
Fr. Ruggero Valentini, President, Fondacioni “Zoja E Këshillit Të Mirë”
Z. Luigi Mattirolo, Këshilltar i Ambasadës Italiane në Tiranë
Franceska Mondello, Drejtor i Zyrës ICE në Tiranë
Prof.Bruno Zappacosta, Dekan i Fakultetit Të Mjekësisë, Universiteti Katolik “Zoja e Këshillit Të Mirë”
Faleminderit për pjesëmarrjen!