Titulli i projektit:Vlerësimii bishtajoreve shqiptare, nëpërmjet njohjes së karakteristikave të tyre ushqyese
Programi: Programi III Ekzekutiv për bashkëpunimin shkencor dhe teknologjik ndërmjet Republikës së Shqipërisë dhe Republikës së Italisë për vitet 2008-2010. Projekt i rëndësisë së madhe në Teknologji të reja të aplikuara për përpunimin e ushqimit
Kohëzgjatja: 36 muaj
Fillimi i projektit:2008
Mbarimi i projektit:2011
Përmbledhje:
Projekti, në fushën e teknologjive të aplikuara për përpunimin e ushqimit është rezultat i bashkëpunimit të Universitetit Katolik ZKM me Universitetin e Milanos. Kjo ishte një përvojë shumë e vlefshme e krahasimit dhe shkëmbimit dypalësh të njohurive në këtë fushë, nga studiues me përvojë të konsoliduar. Ky projekt ka sjellë risi, jo vetëm në aspektin e zhvillimit të njohurive shkencore, por u ka ardhur në ndihmë komunitetit dhe kultivuesve, me qëllimrritjen e cilësisë e prodhimit të bishtajoreve dhe rrjedhimisht përmirësimin e shëndetittë konsumatorit.
Koordinatori shkencor italian: Universiteti i Studimeve të Milanos
Koordinatori shkencor shqiptar:Universiteti Katolik “Zoja e Këshillit të Mirë”
Person kontakti: Laura Yzeiraj [email protected]